Hurtigruten – MS Fridtjof Nansen

HURTIGRUTEN – MS FRIDTJOF NANSEN

MS Fridtjof Nansen er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære destinasjoner.

Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være en nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien, kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, garanterer at en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen vil bli en fantastisk opplevelse.

Fasiliteter om bord

De fantastiske omgivelsene vi besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape en avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger. Suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Kjernen i opplevelsen er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene vi utforsker. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

MS Fridtjof Nansens tre restauranter byr på fantastisk mat, med menyer som hentet fra våre nordiske mattradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon. Nyt måltidene på Aune – hovedrestauranten, Fredheim – med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm – spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging.

 

Bærekraftige og lydløse seilinger

MS Fridtjof Nansen bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi. Løsningene som velges vil redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent. For første gang blir helelektrisk seiling med passasjerskip mulig. Allerede nå i den første fasen vil den nye hybridteknologien gjøre det mulig for Hurtigruten å seile helelektrisk i 15 til 30 minutter. 

Likevel er det den totale besparelsen som er viktigst. Teknologien, i kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering ombord, reduserer drivstofforbruket og CO2-utslippet fra skipene med tjue prosent. 

Skipet er designet av Rolls-Royce i samarbeid med anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.

 

For mer informasjon om MS Fridjof Nansen og andre skip, se link. https://www.hurtigruten.no/

Se også link for hvor Hurtigrutene befinner seg akkurat nå. https://www.hurtigruten.no/kart/

 

Produkter:

Til dette skipet har NorDesign AS levert alt av LED strip. 

Lugarer: LED strip, Misty Duo 60 (sort), Pole Spot

Korridorer/ oppholdsrom: LED strip, Osram DRAGONeye

Utenvendig: NeonFlex

Installatør:

Hareid Elektriske AS

Byggår:

2019

Fotograf:

Vi vil rette en stor takk for flotte bilder til følgende personer:

© Espen Mills/ Hurtigruten

© Agurtxane Concellon/ Hurtigruten

© Oscar Farrera/ Hurtigruten

© Hurtigruten